The Road Symposium2017-06-07T15:33:25+02:00

Project Description

De Academic Business Club (ABC) realiseert elk jaar in samenwerking met diverse betrokken partijen het ‘The Road Symposium’. Het doel van dit evenement is om studenten enthousiast te maken voor ondernemerschap en ze als ABC (in samenwerking met andere organisaties in Tilburg) een eerste handvat te bieden voor als ze hier ook daadwerkelijk iets mee willen doen. Dit willen wij bereiken middels ons symposium welke gevormd wordt door diverse vernieuwende en verbindende elementen.

Zo komen bekende inspirerende ondernemers aan het woord met als doel om ondernemerschap onder zowel HBO als universiteitsstudenten bekend te maken en dit tevens te stimuleren. Naast studenten zijn vaak ook vertegenwoordigers van MKB-bedrijven, docenten, ondernemers en andere geïnteresseerden van de partij, wat het een zeer divers publiek maakt en dus ook veel netwerk- en samenwerkingspotentie biedt. Afgelopen jaren hebben namen als Hanna Verboom (Get it Done!), Jort Kelder en Marco Aarnink (Drukwerkdeal) de revue gepasseerd.

Naast het presentatiegedeelte is er ieder jaar ook voldoende ruimte voor interactieve onderdelen als relevante maatschappelijke discussies en staat iedereen vrij de sprekers van scherpe vragen te voorzien. Aansluitend is er zoals bij al onze evenementen een borrel waar iedereen in een informele en gemoedelijke sfeer kan napraten over het symposium, kan netwerken met andere (student)ondernemers en op de sprekers af kan stappen voor persoonlijke vragen en tips. Met een voldaan gevoel en nieuwe inzichten hopen we de aanwezige studenten te hebben gemotiveerd om over een aantal jaren wellicht zelf bij ons op het podium te staan en weer nieuwe studenten te helpen met het verwezenlijken van hun dromen.

Project Details

Categories:

Project URL:

The Road Symposium

Copyright:

Bas van der Werf